martes, 19 de abril de 2011

¿Qué es competencia del profesor?

Ayer en clase nos mostraron una imagen que hacía una comparación del apoyo de los padres a los maestros de ayer y de hoy. Esta imagen me hizo recordar la viñeta que a continuación os presento y junto a la que planteo una reflexión:
¿Hasta dónde llega el papel del maestro? ¿Qué es competencia nuestra?

3 comentarios:

  1. El professorat deuria tindre la cometència d'educar, es a dir, d'impartir coneiximents, cada professor en un camp específic, per a formar a l'alumne en diverses àrees. I que eixos coneiximents fòren aplicats pels alumnes a les seues vides, el que jo anomene, transversalitat.Així formar persones intrínsicament.
    Ara bé, a més de donar a conèixer coneiximents, s'ha d'educar en maneres de comportament, educar en principis ètics...i així conseguir una formació integral de l'alumnat.
    Quan eixa formació es segueix a casa l'èxit de l'educació en el xiquet es podria assegurar, però si el que intenta el professor a classe no es segueix a casa, malament anirà la cosa.
    És clar, que cadascú te un paper, un és el professor i l'altre el pare/mare, però no seria el ideal que ambdós intentaren educar al uníson?
    Per exemple, quan a un xiquet el seu pare li diu una cosa i la seua mare altra, no seria millor si educaren en el mateix camí?
    Pense que es podria construir una millor educació si tots es posem d'acord, ara bé, sòna algo utòpic?

    ResponderEliminar
  2. Estic totalment d’acord amb tu de que el camí a seguir per professor i pares ha de ser semblant, per açò mateix deu existir una comunicació constant entre les dues parts, de tal manera que el treball d’una part estiga recolzada per l’altra.
    Per altra banda, no crec que es utòpic, perquè no es necessari que hi haja un acord respecte a totes les idees d’uns i altres, seria suficient en que els valors essencials foren respectats per les dues parts.

    ResponderEliminar
  3. Crec que hi ha 2 termes que cal diferenciar: professor i educador. Ara bé, la questió es... aquests 2 termes han d'anar separats o pel contrari existeixen junts?
    I respecte al paper de la mare/pare, ací está completament claríssim que SÍ va unit al terme educador/a.
    El que passa es que es més fàcil atribuïr les errades en l'educació dels xiquets als professors que asumir un mateix que no está realitzant correctament el seu paper com a progenitor.

    ResponderEliminar